×
×

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor het plaatsen van een veranda

Benieuwd naar de prijs die je moet betalen voor het bouwen van je veranda? Via onze offertedienst vraag je meteen meerdere offertes aan bij de beste verandabouwers in de streek. Vergelijk de offertes die je van hen ontvangt, en bespaar op die manier op de bouwkosten.

Alle offertes zijn gratis en zonder enige verplichting.

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

veranda-plaatsen.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Wat is de gemiddelde prijs voor een veranda?

Een veranda is een hele nieuwe constructie die aan je woning wordt aangebouwd. Het spreekt voor zich dat dit voor de meeste mensen een flinke investering is.

Maar hoeveel kost een veranda nu juist? En welke factoren bepalen de prijs voor een veranda?

In dit artikel:


Benieuwd hoeveel je kan besparen door prijzen te vergelijken?

Een nieuwe veranda plaatsen? Vraag prijzen op!

Geen zin om zelf een verandabouwer te zoeken? Wij doen het voor jou!

Gun jezelf een nieuwe veranda!

Benieuwd naar het prijzen voor een nieuwe veranda?

Vergelijk prijzen van verandabouwers in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Zorgeloos kunnen genieten in je nieuwe veranda, met zicht op de tuin? Laat het geen droom blijven. Benieuwd hoeveel het kost? Vraag gratis offertes aan, vergelijk prijzen, en ontdek hoeveel je kan besparen.

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot honderden euro's
verandabouwers

aanvraag starten


veranda prijs © Shutterstock - De prijs van een veranda wordt door vele factoren bepaald, zoals de grootte en de gebruikte materialen

Wat bepaalt de prijs van een veranda?

Er zijn een aantal factoren die een invloed uitoefenen op de prijs. Hou zeker rekening met deze factoren, want ze zullen je een eerste indicatie geven over de prijs van je veranda.

Oppervlakte

Een eerste belangrijke factor is uiteraard de oppervlakte. Hoe groter je veranda, hoe meer materialen er gebruikt moeten worden, en hoe hoger de kostprijs oploopt.

De oppervlakte heeft een invloed op heel veel aspecten van je veranda. Zo zal een grotere veranda ook zwaarder zijn, waardoor je een stevigere fundering moet laten leggen. Ook heb je meer materialen nodig. Denk maar aan de beglazing en de profielen, maar ook aan isolatie en waterkering in de vloer.

Hoe meer beglazing, hoe meer zonwering je moet voorzien. Ook dit zal de prijs van je veranda de hoogte injagen.

Maar ook eens je veranda er staat, zal die ook meer kosten naarmate die groter is. Je hebt immers meer energie nodig om een grotere ruimte op te warmen. Je verwarmingskosten zullen bijgevolg iets hoger liggen.

veranda plaatsen © Shutterstock - De grootte van de veranda is één van de voornaamste factoren die de hoogte van de prijs zullen bepalen

De gebruikte materialen

Een veranda kan worden opgebouwd uit verschillende materialen. Wat de profielen betreft, heb je de keuze uit veelgebruikte materialen zoals aluminium, PVC en hout. Maar ook wat de beglazing betreft zijn er verschillende opties mogelijk.

Profielen

Hout, PVC en aluminium zijn de meest gebruikte materialen voor het opbouwen van een veranda. Aluminium is een heel stevig materiaal, dat heel onderhoudsvriendelijk is en bovendien beschikbaar is in verschillende kleuren. Aluminium is ook een materiaal dat goed isoleert. Al deze voordelen komen ook met een prijskaartje. Aluminium veranda’s horen tot de duurste veranda’s. Afhankelijk van de grootte en de mate van afwerking mag je rekenen op een prijs die schommelt tussen de 10.000 en de 25.000 euro.

Hout is dan weer een geschikt materiaal voor een veranda met een landelijk karakter. Ook hout is een heel stevig materiaal, dat makkelijk te bewerken is. Maar net als aluminium is ook hout een vrij duur materiaal voor veranda’s. De prijs voor een houten veranda schommelt tussen de 15.000 en de 25.000 euro. Maar ook hier zal veel afhangen van de oppervlakte en de complexiteit van de installatie.

PVC veranda © Shutterstock - Een veranda in PVC is vaak goedkoper ten opzichte van een veranda in hout of aluminium

Tot slot kan je ook nog kiezen voor PVC om je veranda op te bouwen. PVC is een goedkoper alternatief voor aluminium, maar wel minder kwalitatief. PVC is bijvoorbeeld niet geschikt voor grotere veranda’s, aangezien het materiaal niet stevig genoeg is om grotere glaspartijen te dragen. PVC scoort ook minder goed op vlak van isolerend vermogen.

Maar ook binnen een bepaald materiaal zijn verschillende gradaties mogelijk. Zo zijn er aluminium profielen die een hoger isolerend vermogen hebben dan andere. Kijk hiervoor naar de U-waarde van het materiaal. De U-waarde geeft een indicatie van het thermisch isolerend vermogen van een materiaal, en wordt uitgedrukt in W/m²K. Hoe lager de U-waarde, hoe beter. Materialen met een lagere U-waarde zijn over het algemeen duurder.

Beglazing

Profielen zijn maar één belangrijk onderdeel van een veranda. Ook de beglazing vormt natuurlijk een belangrijk onderdeel van je nieuwe constructie. En ook daar heb je wel wat keuze op vlak van kwaliteit.

Dubbel glas is tegenwoordig de standaard in elke veranda. Zelfs driedubbel glas is al lang niet meer zo vreemd. Wie goed wil besparen op energieverbruik, die kan kiezen voor superisolerend glas. Ook hier vormt de U-waarde van het glas een goede indicator voor het isolerend vermogen van je glas. Ga in ieder geval voor glas met een maximale U-waarde van 1,1 W/m²K. Lager mag uiteraard ook, maar hou er dan rekening mee dat dit duurder is.

veranda kopen © Shutterstock - Ook het type beglazing dat je kiest voor je veranda zal een rol spelen in de prijsbepaling

Maar de beglazing kan ook nog een aantal andere eigenschappen hebben, die hun invloed kunnen uitoefenen op de prijs. Zo kan je kiezen voor speciaal zonwerend glas. Ook lichttoetreding en zonnefactor zijn twee aspecten om bij stil te staan, zeker bij veranda’s die naar het zuiden gericht zijn. Kies in dat geval voor glas met een lichttoetreding tot 70% en een zonnefactor van 35%. Dit type glas mag dan wel iets duurder zijn, het verhoogt het leefcomfort in je veranda aanzienlijk.

De keuze voor het type beglazing heeft in een aantal gevallen ook een invloed op de rest van je veranda. Kies je bijvoorbeeld voor driedubbel glas, dan zal je ook dikkere profielen nodig hebben. Bovendien wordt je veranda zwaarder, waardoor je een stevigere fundering nodig hebt. Dit verhoogt de prijs van je veranda.

Fundering

fundering van de veranda © Shutterstock - Moet je vooraf nog een stevige fundering laten leggen, dan zal dit uiteraard een effect hebben op de totale kostprijs

Elke veranda heeft een goede fundering nodig. Indien je reeds een verharde ondergrond hebt, dan kan je leggen van een stabiele ondergrond sneller gaan. Maar moet je nog vanaf nul starten, dan neemt het leggen van een fundering meer tijd in beslag.

In dat laatste geval zal ook de kostprijs hoger liggen. Voor de fundering wordt vaak gekozen voor een betonnen vloerplaat, die dikker is naarmate je een grotere en zwaardere veranda wil plaatsen.

Bovendien moet je in deze fase ook al rekening houden met vochtbestrijding. Vooraleer men start met het leggen van de vloer van de veranda, wordt er vaak ook nog een waterkeringsfolie aangebracht, die moet verhinderen dat je later te maken krijgt met opstijgend vocht in je veranda.

Isolatie, ventilatie en zonwering

In veel gevallen wordt de veranda een volwaardige leefruimte in huis, waar je zowel in de zomer als in de winter wil vertoeven. Dat betekent ook dat je de nodige maatregelen moet nemen die ervoor zorgen dat het in elk seizoen aangenaam toeven is in je veranda. In de zomer mag het niet te warm worden, in de winter niet te koud.

Extra’s als isolatie, ventilatie en zonwering zijn bij veel mensen al lang geen opties meer, maar wel een standaard onderdeel van de nieuwe veranda. Het verbetert niet enkel het binnenklimaat in de veranda, maar in de hele woning. Een slecht binnenklimaat in de veranda zal in veel gevallen immers weerspiegeld worden in de bestaande woonruimtes. Denk maar aan een verslechtering van de EPC-waarde, of een verhoging van de luchtvochtigheidsgraad.

Hoewel al die extra’s onontbeerlijk zijn, hebben ze natuurlijk ook wel hun prijs. Isolatie, ventilatie en zonwering kunnen de totale prijs met enkele duizenden euro’s doen stijgen.

zonwering in de veranda © Shutterstock - Zonwering kan je veranda lekker koel houden in de zomer. Maar dit komt uiteraard met een prijs.

Standaard of op maat

Tot slot zal ook de vorm een rol spelen in de prijsbepaling van je veranda. Kies je voor een veranda met standaard afmetingen, dan zal de plaatsing vlotter verlopen, en dat heeft een gunstige invloed op de prijs.

Kies je daarentegen voor een constructie op maat? Dan moeten ook de materialen op maat gemaakt worden, wat zal resulteren in een hogere prijs.

Wat is de prijs van een veranda?

Hoeveel bedraagt nu juist de prijs van een veranda? Laten we de opsplitsing maken tussen een standaard veranda en een veranda op maat gemaakt.

Standaard veranda

standaard veranda © Shutterstock - Een veranda met standaard afmetingen heeft een prijs die soms veel lager kan liggen dan een op maat gemaakte veranda.

Kies je voor een gemiddelde veranda met standaard afmetingen? Dan maak je kans op de meest betaalbare prijs. Denk hierbij aan een veranda met rechte randen en hoeken, en met standaard afmetingen.

De prijzen voor dit type veranda starten al vanaf zo’n 7.500 euro voor een veranda met een oppervlakte van zo’n 12 vierkante meter. De prijs loopt uiteraard op indien je kiest voor een groter model.

Kiezen voor een standaard veranda betekent niet dat je helemaal geen keuzevrijheid hebt op vlak van design. Tegenwoordig zijn er ook modulaire systemen op de markt, waar je toch wat keuze hebt op vlak van het design van je veranda.

Veranda op maat

Als tweede optie kan je natuurlijk ook kiezen voor een veranda op maat. In dit geval heb je volledige keuzevrijheid op vlak van oppervlakte, afmetingen, design en materialen. Je kan je veranda zelf invullen zoals je zelf wil, en het design helemaal afstemmen op de rest van je woning.

Je kan hier zo ver in gaan als je wil. Dat betekent ook dat je de prijs zo hoog kan laten gaan als je zelf wil. Voor de meest basic versie beginnen de prijzen al vanaf 10.000 euro. Maar wil je graag een veranda met kwalitatieve materialen en veelgekozen opties zoals isolatie en zonwering, dan mag je toch rekenen op een vanafprijs van zo’n 20.000 euro.

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor het plaatsen van een veranda

Wens je graag een gedetailleerde prijs te ontvangen voor het plaatsen van een veranda? Wij kunnen je hierbij helpen. Vul onderstaand formulier in, en wij brengen je in contact met de beste verandabouwers actief in jouw regio. Zij zullen je elk een gratis offerte op maat bezorgen, zodat je rustig prijzen kan vergelijken. Door prijzen te vergelijken kan je heel wat besparen op de prijs.

Alle offertes zijn bovendien gratis en zonder enige verplichting. Je hebt dus niets te verliezen.


verandabouwers
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Overzicht van verandabouwers
Tuinkamer bouwen:
tips & tricks
Offertes voor verandabouw